Premiär 2019: vi har öppnat igen!

Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden Ilana Eleá

Efter 1 år i Italien är vi tillbaka i Stockholm och Bibliotek Barnstugan är nu öppet igen! Men, kalendariet är lite annorlunda, istället för varje onsdag kör vi sista söndagen i varje månad (om det inte regnar) från kl 14 till 16.

Igår var det premiär!

Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden Ilana Eleá

Det var så fint att se den fina blandningen av nya familjer som kom för första gången med deras 0-4-åriga barn tillsammans med förskolebarnen som var med oss för två år sedan och som nu börjat skolan. Vi har såklart försökt att följa deras lässintressen och köpt nya fantastiska böcker för 6-8 åringar också. Vi vill säga varmt välkomna till nya familjer: Livet och Alma, Frida-Lo och Frank; Julia och Jack; Helen, Jonas och Liv; Lise och Jonathan; Abduls familj och syskon Deema och Jemal! Hoppas att ni gillade att vara hos oss och att vi kan träffas igen vid andra tillfällen.

Vi var glada att se att alla barnen kunde hitta böcker att låna med glädje. När till exempel 7-åriga Judit med hennes bibliotekskort från förra året förstod vi direkt att hon behövde ett nytt kort och att det skulle bli fyllt med nya lästa böcker och klistermärken väldigt snabbt. Visst är det fantastiskt?

Judit har varit på alla biblioteksträffar från början!

Judit har varit på alla biblioteksträffar från början!

Ale kommer att vara med mig vid biblioteksbordet, kom och hälsa på henne nästa gång, kanske på italienska? :)

Ale kommer att vara med mig vid biblioteksbordet, kom och hälsa på henne nästa gång, kanske på italienska? :)

Vår familj har nu en au pair från Verona, Italien. Hon heter Alessandra och är 19 år gammal. Alessandra pluggar svenska och är klar med sina gymnasiestudier med fokus på arkitektur. Hon är duktig på att göra kreativa saker. Kolla vad fint hon gjorde med flygande böcker i biblioteksträdgården!

Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden Ilana Eleá
Tänk om Lena Söberg Bibliotek Barnstugan

Efter kaffet med bibliotekssockerkakor vid bordet var det dags för att performances. Lo erbjöd allihopa att dansa och båda barn och föräldrar hade en rolig dansstund tillsammans. Sedan överaskade oss Livs pappa, Jonas, med att läsa högt en underbar dikt av Tove Jansson. Tack så jättemycket för det.

Vid performancestid Jonas tog mikrofonen och läste dikten ur ”Vem ska trösta knyttet?” av Tove Jansson, 1973.

Vid performancestid Jonas tog mikrofonen och läste dikten ur ”Vem ska trösta knyttet?” av Tove Jansson, 1973.“Och skruttet flög helt glatt i knyttets famn och viskade: glöm bort hur hemskt det var och minns att allt det roliga är kvar! Jag längtar efter havet som jag aldrig har fått se och att samla vackra snäckor är en underbar idé! De reste redan samma natt i filifjonkans båt och alla homsor hurrade och skrek och bar sig åt, nu gungar glödjelampor över havet var man ser, nu tröstar vi varandra och är aldrig rädda mer!”

Vi vill säga tack! Det är inspirerande att läsa högt tillsammans, att se springande barn med böcker i händerna, att se vuxna och barn engagerade i berrätelser, att veta att barnlitteratur, poesi och att umgås med andra i kvarteret har ett speciell värde för oss. Vi är nyfikna på att höra vad barnen tyckte om biblioteksböckerna de lånade. Vi ses i oktober!

Ilana, Johan, Dante, Liv och Alessandra.