Nov 22 - Snömagi

Snömagi!

IMG_5433.JPG

Biblioteket fick klä sig i snö, och det var underbart att se. Utebelysning, eld (tack så mycket, David!), musik och frukt vid utebordet beskriver början av vår lilla historia om i onsdags. En mini-högtalare var nära Magnoliaträdet och vi kunde dansa lite till Nina Perssons röst baserade på Lena Sjöbergs låtar - Tänk om är en klassisk bokskiva (Augustnominerad!) till våra onsdagar som vi brukar lyssna på om och om igen utan att tröttna.

Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden Stockholm
Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden
Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden

Vi fick ett speciellt besök också. Claudia Wallin, författare och journalist var med oss hela mötet, Hon skulle intervjua oss om Bibliotek Barnstugan till ett radioprogram "Brasil Mundo" för Radio France Internationale (RFI). Vi ska dela med er när programmet är online - och hoppas att ni kan förstå även om det är på portugisiska. :-)

Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden Claudia Wallin

Fikatid med sockerkaka och kaffe var inomhus. Det var gott som vanligt tyckte barnen och det är en bra förberedelse till performance-momentet. Vi saknade Mattias och Niklas, de brukar att spela så fint för oss men de kunde inte komma den här gången. Johan spelade med pekfingret en låt på piano och Ilana läste dikten OM av Lennart Hellsing och Tord Nygren från boken Tuppen på Toppen.

OM - dikt av Lennart Hellsing
Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden

Efter performance delade vi barnen i två grupper. Dante var redo för att läsa till de små därnere. 

Om jag var en elefant Per Gustavsson

"Om jag var en elefant" var boken vi läste däruppe i blåa rummet. En helt fantastisk bok med existensiella frågor och mycket fantasi. Barnen hjälpte till att lysa med ficklampan då läsningen var mer spännande i mörkret. Alla fick se bättre illustrationer. 

 

Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden Ilana Eleá
Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden Ilana Eleá

Efter högläsningen öppnade Biblioteksbordet inomhus: med så mycket snö kunde vi inte sitta i trädgården och se med glädje de nya böcker som lånades och barnhänderna som väljer nya klistermärken till deras kort. Vi gjorde det vid köksbordet och det funkade jättebra. Vad mysigt! 

Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden Ilana Eleá
Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden Ilana Eleá

Vi välkomnar alla barn som kom för första gången! Tack så mycket för att ni var med oss. Tack så mycket David därför att du köpte ved och tog hand om vår fantastiska eld en gång till. Tack alla familjer som inte kunde komma men lade lånade böcker i brevlådan. Tack alla föräldrarna som swishade också: det hjälper oss. 

Bibliotek Barnstugan Mälarhöjden

Vi ses nästa vecka vid avslutningsfesten: BOK-DISCO-POESI 2017!